1:a advent

 

Idag är det 1:a advent. Vad tiden har gått fort, jag tycker inte att det var länge sedan det var sommar. Synd att det inte snöar för då skulle det kännas så mycket mysigare. Nej det är mörkt och grått. Snön är inte i sikte än på ett tag.

 

Jag tänkte ta och skriva om en sak som gäller oss och många andra. Makthavarna här i sverige gör inget åt det att det är flera tusen personer som går och väntar på sina pengar från fack och a-kassa. Många har blivit av med sina jobb. Man sitter och betalar in en hög summa varje månad för att den dagen man blir uppsagd ska få ersättning därifrån. Men då är det långa köer innan dom kan börja att handlägga ärendet. Många personer är före så man måste vänta. Ok man kan vänta men hur fan länge då. Folk sitter med hus och lån hur fan ska dom klara av att betala när det ska vara så lång väntetid innan man får sina pengar..Vi har väntat i 2 1/2 månad nu. Alla våra besparingar är slut. Ringer man så säger dom bara.....det är några före...och nu är det snart jul. Julklappar ska handlas men med vilka pengar då....jag vet att det är många med oss som är i samma situation och allt känns för jävligt just nu. Det är bara att hoppas att vi får dom denna vecka...man har ingen julglädje just nu...

#1 - - Nina:

Hej Håller med till 110% det är för jävligt att dom skall få göra på detta viset. Kramar

#2 - - Lena:

Hallo nina:)

Ja det är jobbigt när man inte vet när pengarna kommer. Det har varit sånt strul med alla papper också som ska skickas hit och dit. Inte är det lätt att komma fram till kassan per telefon. Men vi ser en ljusning nu iallafall. Inom 2 veckor har vi pengarna. Så julen är räddad..skönt. Då får vi för 2 månader så det blir en stor summa då...sen är det bara ut och trängas med alla människor i jul handeln.

Ha det gott!

Kramar:)